Sodelovanje, ki obrodi uspeh Reseda d.o.o.
Reseda d.o.o. je inovativno in sodobno podjetje na področju strojne obdelave in strojegradnje, njihova dejavnost pa obsega CNC obdelavo kovin, proizvodnjo in zelo kompleksno montažo izdelkov, konstruiranje, 3D modeliranje ter načrtovanje proizvodnih procesov v kovinarski stroki.

Uspešno deluje na tujih trgih, predvsem na nemško govorečih tržiščih in so eno od le dveh podjetij na svetu, ki izdelujeta najkompleksnejše rezkane izdelke za robotizacijo avto-lakirnih linij. Reseda je začela iz malega, nato pa prerasla v srednje veliko podjetje. Rast podjetja znaša na letni ravni med 20 % in 30 %, ob hitri rasti pa se je podjetje moralo prilagoditi tudi razmeram na trgu.

»Zahteve trga so iz dneva v dan vedno večje in tako smo bili tudi mi primorani stopiti korak višje,« pravijo na podjetju, to pa je bil tudi razlog, da so se odločili za dolgoročno partnerstvo s podjetjem ZEISS.
 

Prihranili so na več področjih
Kot odgovor na rast podjetja in konkurenčnost na trgu so v sodelovanju s podjetjem ZEISS na Resedi pridobili nov merilni stroj, ki je posodobil njihovo proizvodnjo in pripomogel k optimizaciji dela. Odločitev za sodelovanje je podprlo tudi dejstvo, da ZEISS tehnologijo uporabljajo tudi njihove stranke.

»To se zelo dobro obnese ob morebitnih razhajanjih med našimi in njihovimi meritvami. Če imamo isti merilni stroj, se lahko isti postopek preveri tako na naši strani kot na strani kupca,« pojasnjujejo na Resedi.

Uporaba novega merilnega stroja je pri Resedi poskrbela za kar 150 % prihranek časa, še večji dejavnik pri prihranku pa je človeški faktor. »Pri ročnem merjenju lahko pride do napak, merilni stroj, predvsem ZEISS-ov pa je v tem segmentu najmočnejši in tudi najnatančnejši. Z njim prihranimo na času, odpravimo merilno negotovost, ponovljivost pa je vsakič najvišja, kolikor jo je moč zagotoviti,« pravijo na podjetju.

Največ je vreden dober partnerski odnos
Podjetje CARL ZEISS d.o.o. ima močan oddelek za merilno tehniko, poleg proizvodnje vrhunskih merilnih strojev pa se ponašajo s kvalitetno pomočjo strankam pri skrbi za tehnično in programsko podporo naprav. Zagotavljajo hiter odzivni čas in visoko fleksibilnost ter rešitve, prilagojene glede na individualne potrebe strank.

Največja prednost, ki jo je podjetje Reseda pridobilo s partnerstvom, je stalna pripravljenost strokovnjakov na ZEISS-u.
»Če se pojavi kak problem pri merjenju, pokličemo merilnega tehnika na ZEISS in rešimo kar po telefonu. Že tu so zelo odzivni in ažurni, kar je za nas najbolj pomembno, « jih pohvalijo na Resedi.

Enoten programski sistem na vseh ZEISS-ovih napravah omogoča tudi to, da se zaposleni brez težav priučijo uporabe različnih strojev iz njihove proizvodnje. ZEISS nudi tudi šolanja za zaposlene v merilnem laboratoriju. Na Resedi so zaradi dobrih rezultatov dosedanjega sodelovanja svoj nabor že razširili za dodatne ZEISS-ove stroje – tretjega bodo dobili že pred koncem aprila, v prihodnje pa pričakujejo še dodatno nabavo.