Skupina ZEISS

Štiri branže, ki oblikujejo tehnološki proces

Semiconductor Manufacturing Technology

Večina vseh mikročipov širom po svetu je proizvedena s optičnimi tehnologijami ZEISS. Kot vodilni na področju tehnologij v proizvodnji polprevodniške opreme omogoča ZEISS cenovno ugodnejše mikročipe z vedno večjo zmogljivostjo in energijsko učinkovitostjo, s čimer odločilno označuje dobo mikroelektronike.

Industrial Quality & Research

ZEISS zagotavlja standarde kakovosti povsod tam, kjer je potrebna najvišja natančnost: pri strojih za merjenje koordinat, merilnotehnični programski opremi ter mikroskopskih sistemih za znanost, razvoj in preskušanje materialov. ZEISS prispeva svoj delež celo k temu, da je mogoče razpoznati najmanjše strukture in procese.

Medical Technology

S svojimi proizvodi in rešitvami za okulistično oskrbo, nevrokirurgijo, otorinolaringološko kirurgijo, zobno medicino ter onkologijo prispeva ZEISS k medicinskemu napredku in podpira zdravnike po celem svetu pri izboljševanju kakovosti življenja bolnikov.

Consumer Markets

Kot svetovno vodilni proizvajalec stekel za očala nudi ZEISS s svojimi produkti maksimalno vizualno udobje. Filmski in fotografski objektivi, daljnogledi, spektivi, planetariji in optični sistemi za simulatorje letenja znamke ZEISS prepričujejo z izjemno kakovostjo optike in na podlagi tega nudijo nepozabne trenutke.


ZEISS - mednarodno dejaven tehnološki koncern optične in optoelektronske industrije

S svojimi rešitvami ZEISS nenehno prispeva k razvoju na področju optike in s tem sooblikuje tehnološki napredek.

Skupina ZEISS

Slovenija

Skupina ZEISS razvija in prodaja proizvodno opremo za polprevodnike, merilno tehnologijo, mikroskope, medicinsko tehnologijo, leče za očala, leče za filmske aparate in kamere, daljnoglede za obe očesi in planetarsko tehnologijo. Skupina izhaja iz delavnice za precizno mehaniko in optiko, ki jo je ustanovil Carl Zeiss v vzhodno nemškem mestu Jena leta 1846. Danes je sedež skupine Carl Zeiss v mestu Oberkochen na jugozahodu Nemčije.