S Zeissovo pomočjo v Hidrii zagotavljajo tehnično čistost svojih izdelkov Hidria d.o.o.
V poslovni enoti Advancetec korporacije Hidria, kjer so specialisti za hladen zagon dizelskih motorjev, s pomočjo sistema za analizo tehnične čistosti družbe Zeiss dosegajo najvišje standarde tehnične čistosti svojih izdelkov.

Sistem za analizo tehnične čistosti so v Hidrii Advancetec vzpostavili pred dobrimi desetimi leti, lani pa so začeli uporabljati novo različico programske opreme, s pomočjo katere je celoten sistem bolj preprost in prijazen ter hitrejši, omogoča pa tudi meritev višine nečistoč.

Krepitev ugleda in preprečevanje reklamacij

Po besedah Rudija Kraglja, direktorja Hidrie Advancetec, jim kot razvojnemu dobavitelju za velike avtomobilske proizvajalce sistem za tehnično čistost, ki so ga razvili v sodelovanju s podjetjem Zeiss, omogoča, da sledijo zahtevam kupcev. Na ta način obvladujejo razvoj, proizvodnjo in testiranje izdelkov, dosežejo lahko zahtevano visoko raven tehnične čistosti, s čimer si krepijo ugled pri svojih kupcih in preprečujejo morebitne reklamacije, ki so v avtomobilskem svetu praviloma lahko zelo drage.

»Sodelovanje je uspešno, skupaj se razvijamo, v vzpostavljen sistem v celoti zaupamo in ga znamo upravljati. Za nas je zelo pomembna tudi celovita podpora, ki nam jo zagotavljajo v Zeissu, s pomočjo katere imamo omogočen dostop do specialistov v Nemčiji,« pravi Kragelj.

Beno Golja, vodja metalografskega laboratorija pa dodaja, da jim omenjeni sistem tudi omogoča, da lahko svojim dobaviteljem določijo zahtevano raven tehnične čistosti komponent in jo tudi preverjajo, zato pri sestavljanju lastnih izdelkov nimajo težav z vnosom nečistoč in posledično ne povzročajo težav svojim kupcem. V Hidrii pa ga uporabljajo tudi za nadzor in analize zvarov. Sistem bodo uvajali tudi v drugih oddelkih znotraj korporacije.

 

02.09.2022 Beno Golja, vodja metalografskega laboratorija Hidria Advancetec Foto: Barbara Reya/www.barbarareya.si

Prednosti Zeissovega sistema za analizo tehnične čistosti pred konkurenti:

  • 50- odstotni prihranek časa pri zajemu
    slik nečistoč (filtra),
  • 30- do 35- odstotni prihranek časa od
    začetka analize do poročila,
  • v zadnji različici je omogočena meritev
    višine nečistoč.

Vstop v e-mobilnost

V Hidrii Advancetec ne ostajajo le na področju hladnega zagona dizelskih motorjev, saj se zavedajo, da se bo to področje v prihodnosti močno skrčilo, zato dejavno vlagajo v rešitve s področja e-mobilnosti. Tudi v prihodnje pa bodo stavili predvsem na razvoj senzorjev za tlak, temperaturo in navor ter sisteme, s katerimi skrbijo za uravnavanje temperature pri elektromotorjih.

Zeiss je celovit ponudnik za tehnično čistost izdelkov

Po besedah Matjaža Menceja, produktnega vodje za mikroskopijo v družbi Zeiss
Slovenija, so celovit ponudnik za tehnično čistost izdelkov. Strankam ponujajo rešitve na ključ. Poleg zagotavljanja standardov čistosti lahko uporabniki tudi ugotavljajo, ali njihov celotni proizvodni sistem ustreza zahtevam po tehnični čistosti izdelkov, s čimer se zmanjšajo možnosti za reklamacije. Strankam zagotavljajo tudi poprodajne storitve, kjer jim pri uporabi sistema nenehno stojijo ob strani in omogočajo nadgrajevanje različice sistema z vsemi novostmi. »Odgovorimo lahko na vse potrebe strank na področju tehnične čistosti,« poudarja Mencej.