Pravilnik o piškotkih

Informacije o uporabi piškotkov za spletne storitve (spletne strani, aplikacije, družbena omrežja)

Piškotki, spletno sledenje in spletna analitika

Spletne storitve ZEISS uporabljajo piškotke, piksle in drugo podobno tehnologijo (v nadaljevanju skupaj »piškotki«) za prepoznavo vašega brskalnika ali naprave ter ugotavljanje vaših interesov, na podlagi katerih vam zagotavlja uporabo osnovnih funkcij in storitev, kot tudi v druge namene.

Piškotki imajo prednost, da vam omogočajo uporabo mnogih naših ponudb (storitev/funkcij). Če ne dovolite namestitve piškotkov ali če piškotke odklonite na kak drug način, na primer ne morete več uporabljati različnih storitev naše spletne ponudbe ali drugih produktov oziroma storitev, ki zahtevajo piškotke.

Udeleženi tretji ponudniki prav tako lahko namestijo piškotke, kadar vi uporabljate spletne strani ZEISS services. Tretji ponudniki so ponudniki iskalnikov, ponudniki ocenjevanja in analiziranja, ponudniki družabnih medijskih mrež ter oglaševalna podjetja. Tretje stranke uporabljajo piškotke za nudenje vsebin, vključno z oglasi, ki ustrezajo vašim interesom in s katerimi merijo učinkovitost svojih oglasov, poleg tega pa nudijo tudi storitve v imenu podjetja ZEISS. Za več informacij o tretjih strankah, ki lahko nameščajo piškotke, si oglejte razdelek "Partnerji" v poglavju "Tehnologije sledenja in piškotkov".

V določenih primerih se zbrani podatki lahko uporabijo za ugotavljanje identitete obiskovalca. Zbrani podatki se uporabljajo za izboljšanje ponudb ali ciljno nagovarjanje strank. IP-naslovi se običajno skrajšajo ali obdelujejo le v anonimni obliki.

Piškotke lahko razvrstimo v različne kategorije glede na njihovo funkcijo in namen: nujno potrebni piškotki, funkcionalni piškotki, izvedbeni ali analitični piškotki, oglaševalski piškotki in piškotki družbenih medijev.

Nujni piškotki
Nujni piškotki so potrebni zato, da vam omogočajo navigiranje po spletni strani in uporabo njenih funkcij. Brez teh piškotkov delovanje spletne strani ni zagotovljeno. To pomeni, da se nekatere akcije, ki jih izvede uporabnik (npr. vnašanje besedila, možnosti konfiguriranja) ne shranijo, medtem ko uporabnik navigira po drugih straneh spletnega mesta.

Funkcionalni piškotki
Funkcionalni piškotki spletni strani omogočajo shranjevanje podatkov, ki jih vnese uporabnik (npr. uporabniško ime, izbran jezik, trenutna lokacija), za izboljševanje brskanja in prilagoditev funkcij spletne strani potrebam uporabnika. Spletna stran lahko na primer uporabniku prikazuje lokalne informacije o cenah, če se uporablja piškotek za shranjevanje regije, kjer se uporabnik nahaja. Funkcionalni piškotki se torej uporabljajo za izvajanje ukazov, kot je npr. predvajanje videov. Ti piškotki zbirajo informacije v anonimizirani obliki in jih ni mogoče uporabljati za sledenje vaši uporabi drugih spletnih strani.

Izvedbeni piškotki
Izvedbeni piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako se spletna stran uporablja (npr. informacij o tem, katere strani uporabnik najpogosteje obiskuje in ali uporabnik prejema informacije o napakah ali ne). Ti piškotki ne shranjujejo nobenih informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Zbrane informacije se združujejo in anonimizirajo. Ti piškotki se uporabljajo izključno za izboljševanje uporabnosti spletne strani in torej vplivajo na izkušnje uporabnika.

Piškotki za trženjske namene
Piškotki za trženjske namene se uporabljajo za to, da se uporabniku prikažejo oglasi, ki so zanj pomembni in prilagojeni njegovim interesom. Uporabljajo se torej za omejevanje števila vtisov, ki jih pušča oglas, in za ocenjevanje učinkovitosti oglasnih kampanj. Ti piškotki beležijo, ali je uporabnik spletno stran obiskal ali ne. Te informacije se nato lahko izmenjujejo z oglaševalcem. Ti piškotki se uporabljajo za izboljšanje ustreznosti oglasov in so delno povezani s funkcijami spletnih strani tretjih oseb.

Kako ZEISS uporablja piškotke?

Piškotke uporabljamo, da imamo pregled nad dostopom do naših spletnih storitev in da lahko zagotavljamo funkcije, namenjene družbenim medijem in trženju. Poleg tega podatke posredujemo našim partnerjem za namene analiz, trženja in družbenih medijev. Naši partnerji lahko te podatke združijo z drugimi podatki, ki jim jih posredujete, ali s podatki, ki so jih zbrali pri uporabi svojih storitev. Tovrstni uporabi lahko do določene mere ugovarjate. V ta namen izberite želeno nastavitev:

ZEISS uporablja piškotke na različne načine in v naslednje namene:

 • za vaše avtentificiranje in identificiranje, kadar uporabljate naše spletne strani ali aplikacije, da vam lahko nudimo naše storitve, po katerih povprašujete
 • da vam omogočimo dostop do spletnih strani ZEISS in do aplikacij, ki jih uporabljate
  za shranjevanje vaših nastavitev ali beleženje mesta, na katerem ste prenehali uporabljati spletno stran ali aplikacijo ZEISS
 • za merjenje vaše uporabe spletnih strani in aplikacij ZEISS, da lahko izboljšamo naše spletne strani in spletne storitve ter jih prilagodimo vašim interesom
 • za ugotavljanje vaših verjetnih interesov, na podlagi česar vam lahko posredujemo ustrezne informacije, kadar obiščete spletne strani ZEISS
 • za zagotavljanje vsebine, vključno z oglasi, ki ustreza vašim interesom, na spletnih straneh družbe ZEISS in spletnih straneh tretjih oseb ter za ustvarjanje poročil To nam omogoča, da merimo in analiziramo učinkovitost naših storitev.
 • za preprečevanje goljufij in izboljšanje varnosti
 • za izvajanje raziskav in diagnostike za izboljšanje vsebin, izdelkov in storitev

Individualna priporočila

Uporabljamo programsko opremo za sestavljanje in posodabljanje uporabniških profilov. Pri tem se uporabljajo piškotki za spremljanje uporabe spletne strani. Neznani uporabniki so prijavljeni kot anonimni uporabniki.

V nekaterih primerih uporabljamo metode ponovnega ciljanja, pri katerih so obiskovalci spletne strani označeni, zato da se jim lahko na drugih straneh podaja usmerjene informacije. Teh informacij ni mogoče uporabljati za identificiranje posameznika in jih je vedno mogoče izklopiti s spremembo nastavitev zaslona ali nastavitev zasebnosti v vašem brskalniku.

V nekaterih primerih uporabljamo funkcijo ponovnega trženja podjetja Google Inc. Te funkcije se uporabljajo za predstavljanje oglasov obiskovalcem spletne strani glede na njihove interese v okviru Googlove oglaševalske mreže. V ta namen je piškotek shranjen na brskalniku obiskovalca in omogoča identificirati uporabnika, kadar le-ta obišče spletno stran, ki je del Googlove oglaševalne mreže. Na tovrstnih straneh se bodo lahko uporabniku prikazovali oglasi, ki so sorodni vsebini, ki si jo je pred tem ogledal na drugih spletnih straneh, ki uporabljajo Googlovo funkcijo ponovnega trženja. Po izjavi Googla se v tem postopku ne zbirajo nobene osebne informacije. Če ne želite, da Google uporablja funkcije ponovnega trženja, lahko to funkcijo izklopite s spremembo nastavitev pod http://www.google.com/settings/ads.

Z uporabo Googlove funkcije ponovnega trženja in funkcije »podobne ciljne skupine« vam ZEISS lahko prikazuje oglase, ki ustrezajo vašim osebnim lastnostim in interestom, če obiskujete spletne strani znotraj t. i. Googlove »zaslonske mreže«. Piškotke v tem postopku lahko torej vedno izklopite s spremembo nastavitev zaslona ali nastavitev zasebnosti v vašem brskalniku.

Družbeni mediji

Piškotke družbenih medijev na primer uporabljamo za aktivacijo ikon vtičnikov za družbene medije. Prav tako ti piškotki omogočajo dostop do družbenih medijev, upravljavcu družbenega medija pa, da sledi brskanju po naših in drugih spletnih straneh.

Če želite spremeniti, omejiti ali ugovarjati uporabi piškotkov ali analiziranju vaših lastnosti navigiranja, ali če želite vaš ugovor preklicati, lahko spremenite nastavitve posamezne spletne strani v vašem standardnem brskalniku na sledeči način:

 • Chrome: Kliknite na simbol ključavnice poleg naslovnega polja (na SSL-šifrirani strani) ali na informacijski simbol (i).
 • Firefox: Kliknite na ikono poleg spletnega naslova. Pojdite desno od potrditvenega polja in izberite »Further information« (Dodatne informacije). Upravljanje piškotkov najdete pod naslovom »Privacy & Security« (Zasebnost in varnost).
 • Internet Explorer: Kliknite na simbol zobnika, nato se premaknite na »Extras« > »Internet Options« (Dodatki > Spletne možnosti). Premaknite se na »Privacy« (Zasebnost). Možnosti upravljanja piškotkov najdete pod »Advanced« (Razširitve).

Poleg tega lahko v večini najpogosteje uporabljanih spletnih brskalnikov upravljate piškotke brskalnika v nastavitvah brskalnika. V pomoči za brskalnik, ki jo nudi večina spletnih brskalnikov, je razloženo, kako preprečite, da bi vaš brskalnik sprejel nove piškotke, kako vas lahko brskalnik obvesti, ko prejmete nov piškotek, kako onemogočite piškotke in kdaj piškotki potečejo. Če izklopite vse piškotke v svojem brskalniku, niti družba ZEISS niti tretje osebe ne bodo prenesle piškotkov v vaš brskalnik. Vendar pa boste po izklopu vsakič, ko boste obiskali neko spletno stran, morda morali ročno prilagoditi nekatere nastavitve, nekatere funkcije in storitve pa morda ne bodo delovale.

Uporaba družbenih priključkov

Nekatere funkcije spletnih strani ZEISS vsebujejo naslednje tipke družbenih priključkov za druge spletne strani:

Te tipke, če so prikazane na spletni strani, ne vzpostavljajo stika s strežnikom Facebooka, Googla+, Twitterja ali podobnih ponudnikov spletnih storitev. Za vklop povezave in komunikacijo s Facebookom, Googlom+ in Twitterjem morate najprej podati svojo odobritev s klikom na zadevne gumbe.

Če ste že prijavljeni v družbeno omrežje po vaši izbiri, se to izpelje brez odpiranja dodatnih oken v vašem brskalniku. Ker je ta prenos neposreden, mi ne prejemamo nobenih informacij o tem prenosu podatkov. Prenaša se informacija, da ste zadevno stran odprli. Če ste hkrati prijavljeni na Facebook & Co., so te informacije dodeljene vašemu računu družbenega medija, s katerim ste povezani.

Najboljši način pridobivanja informacij glede prihodnje uporabe in shranjevanja vaših osebnih podatkov s strani Facebooka, Googla+ in Twitterja je neposreden stik s podjetji teh družbenih medijev. Prav tako je mogoče blokirati socialne priključke v vašem brskalniku z dodatnimi aplikacijami.

Adobe Target

Adobe Target uporablja kvantitativne metode za zajem obnašanja pri uporabi. Ne zbiramo ali obdelujemo celotnega IP naslova ali kakršnih koli podatkov, ki bi lahko identificirali posameznika. Adobe uporablja »piškotke sej« in »trajne piškotke«. Prvi se shranijo samo začasno za čas trajanja uporabe naše spletne strani. »Trajni piškotki« se uporabljajo za zapisovanje podatkov o obiskovalcih, ki večkrat dostopajo do naše spletne strani.

Adobe Target uporabljamo za namen personalizacije samo po vašem predhodnem soglasju. Soglasje lahko podate v našem sistemu za upravljanje soglasij med svojim prvim obiskom portala prek pasice za soglasje ali kadarkoli v nastavitvah piškotkov, ki jih lahko prikličete s povezavo na koncu vsake strani portala, svoje soglasje pa lahko sremenite ali prekličete z veljavnostjo od dne spremembe naprej.

Iinformacije o varstvu podatkov Adobe Target najdete tukaj.

Bizo

Bizo ob obisku naših spletnih strani shrani bizografik (poslovni demografski piškotek) na vaš brskalnik. Piškotek ne vsebuje nobenih informacij, ki omogočajo individualno prepoznavanje. Identificira vaše profesionalne bizografske podatke in oglaševalcem na Bizo omogoča, da na naših straneh prikazujejo strokovno ustrezne oglase. Za več informacij o ciljanih oglasih Bizo obiščite to spletno stran. Če ne želite prejemati ciljanih oglasov Bizo, obiščite stran Bizo za odjavo.

DoubleClick Floodlight

Uporabljamo storitev DoubleClick Floodlight, spletni oglaševalski program družbe Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«).

Google Floodlight nam omogoča, da sledimo dejanjem uporabnikov, ki obiskujejo naše spletne storitve po tem, ko so videli ali kliknili katerega od naših oglasov, in jih dokumentiramo. Za na namen so na naše spletne storitve postavljene oznake floodlight ali slikovne pike za obiskovalce in piškotki (tako imenovani piškotki DoubleClick). Google Floodlight uporabljamo za ugotavljanje učinkovitosti naših spletnih akcij v smislu prodaje in aktivnosti uporabnikov na naši spletni storitvi. Ti piškotki in oznake ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in se jih zato ne uporablja za identifikacijo oseb.

Za več informacij o Googlovi funkciji Floodlight in Googlovem pravilniku o zasebnosti obiščite: http://www.google.com/privacy/ads/.

Če želite ugovarjati analizi zgoraj opisanih podatkov z učinkom za prihodnost, si lahko namestite vtičnik. Ta je na voljo za prenos na naslovu https://www.google.com/settings/u/0/ads/plugin?hl=en.
 

Facebook

Na svojih spletnih straneh uporabljamo Facebookovi storitvi »Custom Audience« in »Facebook Pixel«, ki nam omogočata optimizacijo oglaševalskih ponudb, vendar le, če ste privolili v njuno uporabo.
Za več informacij o teh Facebookovih storitvah in pravilniku o zasebnosti družbe Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska (»Facebook«) kliknite na povezavo https://www.facebook.com/privacy/explanation.
Če uporabljate Facebookov uporabniški račun, lahko storitev Facebook Pixel na naših spletnih straneh to prepozna s Facebookovim piškotkom, ki se uporablja za to, da se Facebooku posredujejo zbrani podatki o uporabi za namene analiz in trženja. V določenih okoliščinah lahko storitev Facebook Pixel omogoči sledenje tudi na številnih drugih spletnih straneh. To lahko preverite in/ali Facebooku onemogočite zbiranje tovrstnih podatkov ter njihovo nadaljnjo obdelavo in uporabo neposredno na Facebooku. Prek storitve Facebook Pixel se Facebooku posredujejo naslednji podatki:

 • informacije o glavi HTTP (vključno z IP-naslovom, informacijami o spletnem brskalniku, mestom spletne strani, dokumentom, URL-jem spletne strani, uporabnikovim posrednikom spletnega brskalnika ter datumom in uro uporabe)
 • podatki za storitev Pixel: ti podatki vključujejo ID storitve Pixel in podatke o Facebookovem piškotku, vključno z vašo Facebookovo ID-številko (ti podatki se uporabljajo za povezovanje dogodkov s točno določenim Facebookovim oglaševalskim računom in za njihovo povezovanje s Facebookovim uporabnikom)
 • dodatne informacije o vašem obisku naših spletnih strani ter o standardnih in uporabniško prilagojenih podatkovnih dogodkih
  • podatki o oddanih naročilih (prodajnih transakcijah)
  • podatki o dokončanih registracijah in preskusnih naročninah
  • podatki o iskanih izdelkih in prenosih informacij o izdelkih

Obdelava zgoraj navedenih podatkov se nanaša samo na uporabnike, ki imajo Facebookov račun ali so zahtevali dostop do Facebookove partnerske strani (kjer je bil nameščen piškotek). Prikazovanje oglasov na Facebookovih (partnerskih) straneh z uporabo storitve »Custom Audience« ne zadeva uporabnikov, ki nimajo Facebookovega računa. Če je Facebookovo ID-številko, ki jo vsebuje Facebookov piškotek, mogoče pripisati Facebookovemu uporabniku, Facebook tega uporabnika razvrsti v ciljno skupino (»Custom Audience« oziroma »občinstvo po meri«) na podlagi pravil, ki smo jih opredelili, pod pogojem, da ta pravila veljajo za tega uporabnika. Tako pridobljene informacije uporabljamo za predstavitve in oglaševanje na Facebookovih (partnerskih) straneh ali drugih spletnih straneh. Če želite ugovarjati uporabi storitve Facebook Pixel, lahko na Facebooku nastavite piškotek za zavrnitev namestitve ali v brskalniku onemogočite JavaScript. Za dodatne informacije in možnosti konfiguracije za varstvo vaše zasebnosti v sklopu oglaševalskih dejavnosti preberite Facebookov pravilnik o varstvu zasebnosti, ki je med drugim na voljo na spletni strani https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences .

Google Analytics

Ta spletna stran deloma uporablja Google Analytics, spletne storitve analiziranja družbe Google Inc., ki ima sedež na naslovu 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države Amerike (»Google«). Google Analytics uporablja v ta namen piškotke. To so besedilne datoteke, ki so shranjene na vašem računalniku in omogočajo analizirati vašo uporabo spletne strani. Praviloma se informacije o vaši uporabi, ki so jih pridobili piškotki, posredujejo Googlovem strežniku v ZDA, kjer se shranijo. Vendar bo Google vaš IP-naslov skrajšal, če je na spletni strani aktivirana anonimizacija. To velja za države članice EU ali druge države, podpisnice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Samo v izjemnih primerih se bo cel IP-naslov posredoval Googlovem strežniku v ZDA, kjer ga bodo nato skrajšali. V imenu zadevnega operaterja te spletne strani bo Google te informacije uporabil za vrednotenje vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o uporabi spletne strani in oskrbo operatorja spletne strani z drugimi informacijami o uporabi spletne strani. Google IP-naslovu, ki ga bo vaš brskalnik posredoval zadevajoč Google Analytics, ne bo dodajal drugih informacij. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustreznimi nastavitvami vaše programske opreme brskalnika. Vendar v tem primeru upoštevajte, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletne strani ZEISS v njihovem celotnem obsegu. Dodatno lahko Googlu preprečite zbiranje in shranjevanje podatkov o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom), ki jih je sestavil s piškotki, tako, da prenesete in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Naše pogoje uporabe in Obvestilo o varstvu podatkov najdete na https://www.google.com/analytics/terms/de.html ali na https://www.google.de/intl/de/policies.

Google je na to spletno stran dodal kodo »anonymizeIp«, ki omogoča zbiranje IP-naslovov v anonimizirani obliki.

Na svojih spletnih straneh uporabljamo funkcijo za ponovno trženje in Google AdWords družbe Google Inc. (»Google«). Ta funkcija se uporablja za prikazovanje oglasov obiskovalcem spletne strani glede na njihove interese v okviru Googlove oglaševalske mreže. Na tovrstnih straneh se bodo lahko uporabniku prikazovali oglasi, ki so sorodni vsebini, ki si jo je pred tem ogledal na drugih spletnih straneh, ki uporabljajo Googlovo funkcijo ponovnega trženja. Po izjavi Googla se v tem postopku ne zbirajo nobene osebne informacije. Če ne želite, da Google uporablja funkcije ponovnega trženja, lahko to funkcijo običajno izklopite s spremembo nastavitev na http://www.google.com/settings/ads. Druga možnost je, da onemogočite uporabo piškotkov za prikazovanje oglasov na podlagi vaših interesov tako, da sledite navodilom na spletni strani organizacije Advertising Network Initiative na http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp. Za več informacij o Googlovi funkciji za ponovno trženje in Googlovem pravilniku o zasebnosti obiščite: http://www.google.com/privacy/ads.

Če ste našo spletno stran obiskali prek Googlovega oglasa, lahko storitev Google AdWords včasih shrani piškotke na vaš računalnik. To nam ne omogoča, da bi ugotovili, kdo ste. Informacije, ki jih zberemo s pomočjo teh »konverzijskih piškotkov«, uporabljamo za izdelavo statistike o stopnji konverzije na naših spletnih straneh. To pomeni, da lahko ugotovimo, koliko uporabnikov obišče naše spletne strani preko Googlovih oglasov in, kadar je to relevantno, koliko jih kupi naš izdelek. Če ne želite sodelovati v procesu sledenja, lahko onemogočite piškotke za spremljanje konverzije tako, da nastavite, da vaš brskalnik blokira piškotke iz zadevne domene: Google AdWords: googleadservices.com.

Včasih uporabljamo opozorilno funkcijo znamke Google Analytics »Google Signals«, da zagotovimo, da imate kot uporabnik optimalne izkušnje z vso terminalsko opremo.

Hotjar

Na naši spletni strani uporabljamo Hotjar, analitično programsko opremo družbe Hotjar Ltd., ki nam pomaga bolje razumeti potrebe naših uporabnikov in optimizirati ponudbo na tej spletni strani, če ste nam za to podali ustrezno soglasje. Hotjar nam omogoča, da merimo in ocenjujemo obnašanje uporabnikov (kliki, premiki miške, drsenje po strani itn.) na naši spletni strani. Informacije o vašem obisku na naši spletni strani, ki jih zbirajo koda za sledenje in piškotki, se prenesejo in shranijo na strežniku Hotjar na Irskem. 

Vaša naprava in brskalnik lahko prikazujeta naslednje informacije:

 • IP-naslov vaše naprave (informacija se pridobi in shrani v anonimni obliki)
 • vaš naslov e-pošte, vključno z vašim imenom in priimkom, če ste na naši spletni strani posredovali te podatke
 • velikost zaslona vaše naprave
 • vrsto naprave in informacije o brskalniku
 • geografsko lokacijo (samo državo)
 • izbran jezik naše spletne strani
 • informacije o protokolu

Naslednje podatke naš strežnik ustvari samodejno, če se uporablja programska oprema Hotjar:

 • domeno, s katere je bil napoten obiskovalec (t. i. referral)
 • obiskane spletne strani
 • geografsko lokacijo (samo državo)
 • izbran jezik naše spletne strani
 • datum in uro vašega dostopa do spletne strani

Programska oprema Hotjar te informacije uporablja za ocenjevanje vašega obiska na naši spletni strani in ustvarjanje poročil o uporabi in tudi za ocenjevanje drugih storitev, ki se nanašajo na uporabo spletne strani, ter za internetno ocenjevanje spletne strani.

Pri zagotavljanju storitev Hotjar uporablja tudi storitve zunanjih podjetij, kot sta Google Analytics in Optimizely. Zunanja podjetja lahko shranjujejo informacije, ki jih vaš brskalnik posreduje v sklopu obiska spletne strani, kot so piškotki ali zahteve IP. Za več informacij o tem, kako Google Analytics in Optimizely arhivirata in uporabljata vaše podatke, preberite izjavi obeh podjetij, ki se nanašata na varstvo zasebnosti podatkov.

Piškotki, ki jih uporablja Hotjar, imajo lahko različno življenjsko dobo. Nekateri veljajo 365 dni, drugi pa so veljavni samo za čas samega obiska.

Če ne želite, da Hotjar zbira vaše podatke, kliknite na naslednjo povezavo in sledite navodilom, ki jih najdete tam: https://www.hotjar.com/opt-out.

LinkedIn Analytics, LinkedIn Ads in LinkedIn Conversion Tracking

Na naši spletni strani uporabljamo tehnologijo »conversion tracking« in tehnologijo »retargeting feature« podjetja LinkedIn Corporation. Ta tehnologija omogoča uporabniku te spletne strani predstavljanje individualno prilagojenih oglasov. Mogoče je torej sestaviti anonimna poročila zadevajoč predstavljeni oglas ter interakcijske informacije na spletni strani. V ta namen je LinkedIn Insight tag integriran v tej spletni strani, kar omogoča vzpostavitev zveze z LinkedIn strežnikom, ko je uporabnik na spletni strani in ko je istočasno prijavljen na LinkedIn računu. Glejte vsebino varstva podatkov podjetja LinkedIn (»LinkedIn's privacy policy«) na strani www.linkedin.com/legal/privacy-policy za dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov, možnosti izbire in pravicah o zaščiti vaših osebnih podatkov. Če ste prijavljeni v LinkedIn, lahko kadarkoli izklopite funkcijo zbiranja podatkov na naslednji povezavi: https://www.linkedin.com/psettings/enhanced-advertising.

Twitter in orodja za sledenje konverzijam za Twitter

Če ste nam dali ustrezno soglasje, na svojih spletnih straneh uporabljamo slikovno piko za aktivnosti obiskovalca, ki je last podjetja Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA (»Twitter«). Z njo sledimo dejavnosti uporabnikov, potem ko vidijo ali kliknejo na oglas na Twitterju. Na podlagi tega lahko v statistične namene in namene raziskav trga določimo učinkovitost oglasov na Twitterju. Tako pridobljeni podatki so anonimni, kar pomeni, da ne vidimo osebnih podatkov posameznih uporabnikov. Vendar pa te podatke shranjuje in obdeluje podjetje Twitter, o čemer vas obvestimo v skladu z informacijami, ki jih imamo o tem. Twitter lahko te podatke poveže z vašim Twitter računom in jih tudi uporabi za lastne marketinške namene v skladu s svojim lastnim pravilnikom o varstvu podatkov https://twitter.com/privacy. Twitterju in njegovim partnerjem lahko omogočite, da objavljajo oglase na Twitterju ali izven njega. V ta namen se lahko na vaš računalnik shrani dodaten piškotek. 

Za več informacij o sledenju konverzijam in nastavitvah za varstvo podatkov v zvezi s prilagojenimi oglasi obiščite spletno stran https://support.twitter.com/articles/20171528#.

S tem, ko uporabljate Twitter in funkcijo »re-tweet«, se strani, ki ste jih obiskali, povežejo z vašim Twitter računom in razkrijejo drugim uporabnikom. Pri tem se podatki prenesejo tudi na Twitter. Upoštevajte, da kot ponudniki spletne strani ne poznamo vsebine prenesenih podatkov in ne vemo, kako jih Twitter uporablja. Več informacij na to temo je na voljo v sklopu izjave o varstvu podatkov podjetja Twitter, ki je objavljena na povezavi https://twitter.com/privacy.

Svoje nastavitve za varstvo podatkov na Twitterju lahko spremenite med nastavitvami računa na povezavi http://twitter.com/account/settings
. Privolitev lahko dajo samo uporabniki, ki so starejši od 16 let. Če ste mlajši, za nasvet prosite svoje starše ali skrbnike.  

Outbrain

To spletišče uporablja tehnologijo družbe Outbrain Inc. ("Outbrain", 39 W 13th Street New York, NY 10011 ZDA). Ta omogoča ciljno oglaševanje ali zbiranje podatkov analitike uporabnikov interneta, ki so se v preteklosti že zanimali za naše ponudbe na spletnih straneh naših partnerjev. Tehnologija je odvisna od analiz obnašanja uporabnikov na podlagi piškotkov. Ta oglas se bo prikazal samo prek spletišča Outbrain bodisi na Outbrain Engage ali na razširjenem omrežju Outbrain Extended Network. Če ne želite videti oglasov, izbranih na podlagi vaših interesov, lahko to možnost onemogočite tukaj.

Taboola

To spletišče uporablja tehnologijo za odkrivanje vsebin proizvajalca Taboola, ki omogoča, da vam predlagamo druge spletne vsebine, ki bi vas utegnile zanimati. Za pripravo teh priporočil Taboola zbira informacije o vaši napravi in vašem obnašanju na tem spletišču (in drugih partnerskih spletiščih) z uporabo piškotkov in podobnih tehnologij. Tehnologija omogoča tudi, da uporabnikom prikažemo oglase v oglaševalskem omrežju Taboola, če je bil uporabnik v stiku s pikslom Taboola. Za več informacij si oglejte Politiko zasebnosti družbe Taboola ali kliknite tukaj za odjavo.

Partnerji, ki zagotavljajo tehnologije za sledenje in piškotke

Naslovi in pravilniki o zasebnosti naših partnerjev, ki zagotavljajo tehnologije za sledenje in piškotke

Adobe Systems

Adobe Systems Inc.
345 Park Avenue
San Jose
CA 95110-2704 ZDA

https://www.adobe.com/de/privacy/policy.html

Entergon

entergon GmbH & Co. KG
Wilhelmstraße 14A
61381 Friedrichsdorf

https://entergon.de/datenschutz

Facebook

Facebook Ireland Limited
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2, Irska

https://de-de.facebook.com/privacy/explanation
https://www.facebook.com/help/568137493302217

Gotowebinar

Gotowebinar 
LogmeIn Ireland Limited
Bloodstone Building Block C
70 Sir John Rogerson´s Quay
Dublin 2, Irska

https://www.logmeininc.com/de/legal/privacy

Hootsuite

Hootsuite
5 E 8th Ave,
Vancouver, BC V5T 1R6,
Kanada

https://hootsuite.com/de/legal/privacy

Hotjar

Hotjar Ltd.
3 Lyons Range
20 Bisazza Street
Sliema SLM 1640
Malta, Evropa

https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy

LinkedIn

LinkedIn Ireland Unlimited Company
Wilton Place
Dublin 2, Irska

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=hb_ft_priv

Marketo

Marketo EMEA Ltd.
CairnHouse
South County Business Park
Leopardstown Road
Dublin 18, Irska

https://documents.marketo.com/de/legal/datenschutz

Outbrain

Outbrain
39 W 13th Street
New York
NY 10011
ZDA

Rebrandly

Rebrandly Ltd.
31 Westland Square
Dublin 2, Irska

https://www.rebrandly.com/privacy-policy

Salesforce

Salesforce.com Germany GmbH
Erika-Mann-Str.31
80636 München

https://www.salesforce.com/de/company/privacy

Searchmetrics

Searchmetrics GmbH
Greifswalder Straße 212
10405 Berlin

https://www.searchmetrics.com/de/datenschutz

Siteimprove

Siteimprove GmbH
Kurfürstdamm 56
10707 Berlin

https://siteimprove.com/en/privacy

Taboola Europe

Taboola Europe ltd.
Aldgate House
33 Aldgate High St
London EC3N 1DL
Anglija

TeamViewer

TeamViewer GmbH
Jahnstr. 30
73037 Göppingen

https://www.teamviewer.com/de/datenschutzerklaerung

Twitter

Twitter Inc.
1355 Market Street
Suite 900
San Francisco CA 94103

https://twitter.com/de/privacy

Wistia

Wistia Inc.
17 Tudor Street
Cambridge, Massachusetts, 02139 ZDA

https://wistia.com/privacy

Spremembe in preklic

Svojo privolitev v uporabo piškotkov lahko kadar koli spremenite in prekličete. To storite tako, da aktivirate in/ali izbrišete svoje piškotke.

Naše spletne storitve ZEISS lahko uporabljate brez privolitve v uporabo piškotkov. Brez piškotkov določeni deli in funkcije spletnih storitev ZEISS morda ne bodo več delovali ali ne bodo delovali pravilno.

Svoje nastavitve piškotkov lahko spremenite v internetnem brskalniku. Nastavitve brskalnika za piškotke se običajno v internetnem brskalniku nahajajo pod »Options« (Možnosti), »Tools« (Orodja) ali »Preferences« (Preference). Uporabite lahko tudi meni brskalnika »Help« (Pomoč). Različni brskalniki lahko za izklop piškotkov uporabljajo različne mehanizme.

Podrobnejše informacije o spremembi nastavitev piškotkov lahko najdete na naslednjih povezavah:

Stiki

Če imate dodatna vprašanja o pravilniku o piškotkih družbe ZEISS, vas vabimo, da stopite v stik z nami.

The Corporate Data Protection Officer
Carl-Zeiss-Strasse 22
73447 Oberkochen

Stik po elektronski pošti (ne pošiljajte nobenih zaupnih podatkov):
datap rivacy @zeiss .com

Stik po telefonu: +49 7364 20-0 (ključna beseda »varstvo zasebnosti podatkov«)