Izjava o varstvu podatkov in pravni poduk

Področje uporabe

Ta Izjava o varovanju podatkov in to Pravno obvestilo se uveljavljata za spletne strani in domene. Izjava in obvestilo se ne uveljavljata za spletne strani in domene podjetij družbe ZEISS, ki so na primer spremenila izjave o varovanju podatkov in pravna obvestila zaradi nacionalnih zakonodaj. Zato prosimo, da si preberete vse izjave o varovanju podatkov in pravna obvestila na vseh spletnih straneh družbe ZEISS, ki jih obiščete oz. v programih, ki jih uporabljate.

V nekaterih primerih spletne strani družbe ZEISS vsebujejo povezave na spletne strani tretjih podjetij, ki niso del družbe ZEISS. V teh primerih se ne uveljavljata ta izjava o varovanju podatkov in to pravno obvestilo.

Splošni standard za zaščito podatkov

ZEISS je globalna korporacija, ki ima pravno samostojna čezmejna podjetja, poslovne procese, strukture vodenja in tehnične sisteme.

Ko obiščete našo spletno stran se lahko zgodi, da zberemo vaše podatke, ki so v določenih primerih tudi osebnega značaja. S to izjavo vam sporočamo katere osebne podatke podjetja družbe ZEISS zbirajo med obiskom naših spletnih strani in kako te podatke obdelujejo.

Do varovanja vaših osebnih podatkov imamo zelo resen pristop. Podatke, ki jih zberemo med obiskom naših spletnih strani, obdelamo popolnoma v skladu z veljavnimi pravnimi predpisi. Poleg tega naše obdelovanje podatkov temelji na evropskih načelih varovanja podatkov, ki omogočajo najvišjo možno raven preglednosti, možnosti izbire, dostopa, prenosa in zakonitega procesiranja osebnih podatkov.

Vsako podjetje družbe ZEISS se drži veljavnih zakonov o varovanju podatkov, npr. ZEISSOVA podjetja in podružnice v Nemčiji spoštujejo Nemški zvezni zakon o varovanju podatkov (v nem. BDSG). Poleg tega je obdelava osebnih podatkov natančno opredeljena v ZEISSOVI direktivi, ki velja za vsa podjetja v skupini. Ta direktiva zagotavlja, da so vaši podatki obdelani pravilno in v skladu z veljavnimi zakoni pri vseh ZEISSOVIH podjetjih, ki ravnajo z osebnimi podatki. Obenem smo našim zaposlenim naročili, naj se sklicujejo in spoštujejo naša pravila o varovanju podatkov vsakič, ko se zahteva osebne podatke na kateri koli spletni strani.

Zbiranje, obdelava in prenos osebnih podatkov

ZEISS vam želi zagotoviti čim večjo mero nadziranja vaših osebnih podatkov. Po navadi lahko obiščete naše spletne strani brez sporočanja osebnih podatkov.

Na nekaterih delih ZEISSOVIH spletnih strani pa je treba sporočiti določene osebne podatke, da nam tako pomagate izboljšati spletno stran in ohraniti stik z vami. Vsakršni sporočeni osebni podatki so obdelani izključno z namenom, da ohranimo odnos med družbo ZEISS in vami ter niso uporabljeni za namene trženja, prodani ali dani na razpolago tretjim osebam brez vašega dovoljenja.

Ne glede na navedeno, kot del nudenja naših storitev, v določenih primerih lahko prenesemo vaše podatke tretjim osebam, ki so vključene v naše procese naročanja, npr. poslovnim partnerjem ali ponudnikom IT storitev. Pri prenosu vaših osebnih podatkov tem tretjim osebam se omejujemo na informacije, ki so potrebne za nudenje omenjenih storitev in zagotavljamo, da so podatki preneseni v skladu s potrebnimi varnostnimi predpisi. Podjetja družbe ZEISS lahko pošljejo naprej vaše osebne podatke tretjim osebam, ki so se obvezale, da bodo spoštovale predpise o varovanju podatkov in obdelale vaše podatke v skladu z veljavnimi zakoni.

Poleg tega je lahko družba ZEISS primorana razkriti vaše informacije in asocirane podatke, da spoštuje pravno ali uradno odločbo. Prav tako si pridržimo pravico, da uporabimo vaše podatke v primeru sodnih sporov.

V primeru prevzema ali združitve z drugim podjetjem bo lahko treba razkriti oz. prenesti vaše podatke potencialnim ali obstoječim kupcem. V tem primeru bo družba ZEISS težila k največji možni meri zaščite vaših podatkov in bo spoštovala veljavne pravne predpise.

Informacije o varovanju podatkov

Družba ZEISS ve, kako pomembno je, da se z vašimi podatki, ki nam jih pošljete preko svetovnega spleta, ravna diskretno in kako se jih zaščiti. Varnost podatkov na naših spletnih straneh je naša največja prioriteta. Zato si veliko prizadevamo, da so naši spletni varnostni ukrepi učinkoviti. Zato smo kriptirali promet podatkov na ZEISSOVIH spletnih straneh. Družba ZEISS si nadeja redno posodobiti tehnologijo za kriptiranje podatkov zato, da vam zagotovimo, da se s podatki, ki nam jih pošljete preko svetovnega spleta ravna zaupno.

Za merjenje uporabe in učinkovitosti naše spletne strani, za avtentikacijo ali poenostavitev deskanja na naših spletnih straneh uporabljamo različne tehnologije. Piškoti so en primer tovrstne tehnologije. Piškot je podatkovni element, ki ga naša spletna stran pošlje vašemu brskalniku. Piškot je shranjen v vašem sistemu kot identifikacijska informacija, s katero identificiramo vaš sistem.

IP naslove naših obiskovalcev shranimo na naših spletnih straneh za analizo napak, upravljanje spletne strani in pridobivanje podatkov o demografskih značilnostih. Poleg tega IP naslove in druge informacije, ki ste nam jih dali na voljo na naših spletnih straneh ali na drugačen način, uporabljamo tudi za določanje spletnih strani, ki jih obiskujete, in vsebin, ki vas zanimajo.

Večina brskalnikov je danes nastavljenih tako, da samodejno sprejmejo piškote. Ne glede na to pa lahko omejite uporabo piškotov v svojem brskalniku oz. z ukazom “Vaša izbira glede piškotov na tej spletni strani”, ki je opisan spodaj. Priporočamo vam, da piškote sprejmete, ker lahko tako izkoristite številne funkcije na naših spletnih straneh. Nesprejemanje piškotov lahko onemogoča delovanje nekaterih osnovnih funkcij na naših spletnih straneh.

Spletna analiza

Družba ZEISS uporablja statistike in evalvacijske programe Google Analytics za statistično evalvacijo dostopov na svoje spletne strani. Podatki so anonimizirani, tako da se jih ne da pripisati specifični osebi. Tovrstne shranjene informacije uporabljamo izključno za pripravo poročil o uporabi naših spletnih strani. Ta poročila nam pomagajo oceniti in stalno izboljšati ponudbo na naših spletnih straneh.

S programsko opremo ustvarjamo in stalno nadgrajujemo uporabniške profile. Pri tem uporabljamo piškote, s katerimi spremljamo naše spletne strani. Neznani obiskovalci so registrirani kot anonimni uporabniki.

Včasih uporabljamo ponovno ciljanje, s katerim označimo uporabnika, ki ga lahko nato usmerimo na drugo spletno stran, ki ponuja specifične vsebine za uporabnika. Tovrstni podatki ne smejo biti sledljivi za posamezno osebo in jih lahko izklopite v katerem koli trenutku preko nastavitev.

Google Analytics uporablja piškote, ki omogočajo analizo uporabe določene spletne strani. Načeloma so informacije o vaši uporabi naših spletnih strani, ki so pridobljene s piškoti, poslane Googlovemu strežniku v ZDA, kjer so shranjene. Google skrajša vaš IP naslov, če je anonimizacija aktivirana na spletni strani. To velja za Države članice EU in ostale države podpisnice Dogovora o Evropskem gospodarskem območju. Samo v izrednih primerih bomo poslali vaš popoln IP naslov Googlovemu strežniku v ZDA, kjer ga bodo skrajšali. Če mu operater tako naroči, bo Google uporabil te informacije za evalvacijo uporabe spletne strani, pripravo poročil o spletnih aktivnostih in za ponujanje storitev operaterju, ki se nanašajo na uporabo spletne strani in svetovnega spleta. Google ne bo združil drugih podatkov s poslanim IP naslovom v okviru dejavnosti Google Analytics. Shranjevanje piškotov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo. Če se za to odločite, ne pozabite, da se lahko zgodi, da ne boste mogli v celoti uporabiti vseh funkcij na spletni strani. Poleg tega lahko tako preprečite Googlovo zbiranje in obdelovanje podatkov, ki jih ustvarjajo piškoti in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno s svojim IP naslovom) tako, da si naložite in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na naslednjem naslovu: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Uporaba dodatkov za družabna omrežja

Nekatere ZEISS strani imajo naslednje ikone:

SocialMediaIconslocked

Ti gumbi, če so sploh prikazani na spletni strani, ne vzpostavijo neposredne povezave s strežniki družabnih omrežij Facebook, Google+ ali Twitter. Za aktiviranje povezave in vzpostavitev komunikacije z družabnimi omrežji Facebook, Google+ in Twitter, morate to najprej dovoliti s klikom na te gumbe.

Če se že prijavljeni v poljubno družabno omrežje, se to zgodi tako, da se odpre novo okno. Ker ta prenos poteka neposredno, ni treba, da pridobimo kakršne koli informacije o prenesenih podatkih. Prenaša se to, kar ste sprožili z odprtjem nove spletne strani. Če ste že prijavljeni v Facebook ali kako drugo družabno omrežje istočasno, so te informacije pripisane vašemu računu na družabnem omrežju, ki vas zato poveže kot posameznika.

Za informacije o dodatni uporabi in shranjevanju vaših osebnih podatkov na družabnih omrežjih Facebook, Google+ in Twitter vam priporočamo, da stopite neposredno v stik s temi družabnimi omrežji. Na podoben način lahko blokirate družabne vtičnike v nastavitvah vašega brskalnika.

Pravni poduk

Podatki, objavljeni pod domenami ZEISS lahko vsebujejo omembe proizvodov in storitev, ki niso bili oglaševani ali, ki niso na voljo v vaši državi. Taki podatki ne pomenijo, da ZEISS namerava ponuditi te proizvode ali storitve v vaši državi v prihodnosti. Po potrebi lahko stopite v stik z našo regionalno prodajno organizacijo, ki vam bo z veseljem ponudila vse podatke o dostopnosti teh proizvodov in storitev. Predstavitev proizvodov in storitev na naši spletni strani ne pomeni zavezujoče prodajne ponudbe.

V primeru, da ponuja brezplačno programsko opremo, ki jo je moč naložiti s spletnih strani, ZEISS ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi bila posledica prenosa ali uporabe te programske opreme. Prenos in uporaba programske opreme se izvedeta izključno na tveganje stranke in brez kakršnekoli odgovornosti ali garancije, razen v primeru hude malomarnosti s strani ZEISS.

Na nekaterih mestih omenjamo in posredujemo povezave na spletne strani tretjih oseb. To storimo le, če smo povsem prepričani o resnosti dotičnega ponudnika. Vendar pa ZEISS ni odgovoren za zaščito podatkov ali vsebine na teh spletnih straneh zavrača kakršnokoli odgovornost v tem smislu.Te zunanje povezave označuje naslednja ikona:

Te zunanje povezave označuje naslednja ikona:

 

ZEISS je lastnik in si pridržuje vse pravice, vezane na vsebino in izgled svojih spletnih strani. Intelektualna lastnina na naših spletnih straneh in naše blagovne znamke so zaščiteni. Besedilo, slike in grafika na naši spletnih straneh ter njihova postavitev, itd., pa tudi animacije in programska oprema so podvrženi zakonodaji o avtorskih pravicah in drugi zaščitni zakonodaji. Reprodukcija, upodabljanje ali prikazovanje celote ali delov le - teh so torej prepovedani brez vnaprejšnjega pisnega dovoljenja. Ta spletna stran ne posreduje nobene licence za uporabo intelektualne lastnine. ZEISS si pridržuje pravico do sprememb, umika ali zaprtja spletnih strani ob kateremkoli času in brez vnaprejšnjega obvestila.

Kljub previdnemu izboru vsebine za našo spletno stran ne prevzemamo nobene odgovornosti za njeno pravilnost, natančnost, celovitost ali nemoten dostop do le-te. V takšni meri, kot je to zakonsko dopustno, ne prevzemamo nobene odgovornosti za neposredno ali posredno škodo, vključno z izgubo zaslužka, ki bi izvirali iz uporabe naše spletne strani ali v povezavi s podatki, ki so na voljo na spletni strani. Pridržujemo si pravico do spremembe ali dopolnitve podatkov na spletni strani ob kateremkoli času.

© Carl Zeiss AG – Zadnje spremembe: Aprila 2016

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki jih spletne strani shranijo na vašem računalniku. Piškotki so zelo uporabljeni in omogočajo optimiranje obiskanih strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več