Back To Top

Kontakt

Če imate vprašanja ali pripombe o naši politiki zaščite podatkov, prosimo stopite v stik z nami na: datap rivacy @zeiss .com

Izjava o varstvu podatkov in pravni poduk

Področje uporabe

Ta izjava o varstvu podatkov in pravni poduk se nanaša na to spletno stran in njene domene. Prav tako se nanaša na vse spletne strani in domene v lasti ZEISS razen, ko veljajo druge izjave o varstvu podatkov in pravni poduki za spletne strani in domene ZEISS podjetji, lociranih izven Nemčije, npr. zaradi lokalne zakonodaje ali sprememb v izjavah o zaščiti podatkov in pravnih podukih. Zaradi tega se prosimo seznanite z ustrezno izjavo o zaščiti podatkov in pravnim podukom za vsako ZEISS spletno strank, ki jo obiščete in program, ki ga uporabljate.
V nekaterih primerih ZEISS spletne strani vsebujejo tudi povezave na spletne strani tretjih oseb, ki niso ZEISS podjetja in, za katere te izjave o zaščiti podatkov in pravni poduki ne veljajo.

Splošni standard za zaščito podatkov

ZEISS je korporacija ki deluje globalno in vključuje čezmejna, pravno neodvisna podjetja, poslovne postopke, upravne strukture in tehnične sisteme.

Ob vašem obisku naše spletne strani se lahko zbirajo podatki, ki so lahko, v nekaterih primerih, osebne narave. V tej izjavi navajamo vrste osebnih podatkov, ki jih ZEISS podjetja zbirajo med vašim obiskom na naših spletnih straneh in, kako ravnamo s temi podatki.

Zaščito vaših osebnih podatkov jemljemo zelo resno. Naša obdelava vaših osebnih podatkov, ki jih zberemo med vašim obiskom, na naši spletni strani, se izvede v celoti z veljavnimi pravnimi določili. Poleg tega temelji naš pristop do obravnave osebnih podatkov na načelih EU za zaščito osebnih podatkov, ki zagotavljajo največjo možno stopnjo preglednosti, nadzora in pravice do izbire, odobritve dostopa in prenosa ter zakonite obdelave osebnih podatkov.

Vsako ZEISS podjetje upošteva vse veljavne zakone za zaščito podatkov, npr. ZEISS podjetja in podružnice v Nemčijo upoštevajo Nemški državni zakon o zaščiti podatkov (BDSG). Poleg tega ravnanje z osebnimi podatki določajo smernice podjetja za vsa ZEISS podjetja znotraj Skupine. Te smernice ZEISS podjetji so namenjene zagotavljanju, da se z vašimi podatki ravna ustrezno in v skladu z vso veljavno zakonodajo v vseh ZEISS podjetjih, ki delajo z osebnimi podatki. ZEISS podjetja bodo vaše osebne podatke posredovala le tretjim osebam, ki so se tudi same zavezale k varovanju podatkov in obdelavi vaši podatkov v skladu z veljavno zakonodajo.

Zbiranje, obdelava in prenos osebnih podatkov

ZEISS vam želi ponuditi kolikor je mogoče veliko nadzora nad vašimi osebnimi podatki. Po navadi lahko do ZEISS spletnih strani dostopate brez posredovanja kakršnihkoli osebnih podatkov.

Vendar pa obstajajo področja ZEISS spletnih strani, kjer vas prosimo, da nam posredujete osebne podatke, da bi lahko od strani imeli več, ter, da ostanemo v stiku z vami. Katerikoli osebni podatki, ki jih posredujete, se obravnavajo kot zaupni ter se shranjujejo in obdelujejo izključno v obsegu razmerja med vami in ZEISS.

Vaši osebni podatki se ne posredujejo, objavijo ali drugače razkrijejo tretjim osebam za tržne potrebe brez vaše vnaprejšnje privolitve.
Vendar pa kot del nudenja naših storitev, pod določenimi okoliščinami, lahko posredujemo vaše podatke tretjim osebam, ki smo jih vključili v postopek obdelave naročil, npr. poslovnim partnerjem ali ponudnikom IT storitev. V primeru prenosa osebnih podatkov tem tretjim osebam se omejujejo na podatke, ki so potrebni za nudenje storitve, zaradi katere te podatke posredujemo in zagotavljamo, da se za prenos izvede v skladu z zahtevanimi varnostnimi pravili za podatke. ZEISS podjetja bodo vaše osebne podatke posredovala le tretjim osebam, ki so se tudi same zavezale k varovanju podatkov in obdelavi vaši podatkov v skladu z veljavno zakonodajo.

Poleg tega je lahko ZEISS primoran razkriti vaše podatke in povezane podatke v primeru, ko to zahteva sodni ali uradni odlok. Prav tako si pridržujemo pravico do uporabe vaših podatkov v primeru obrambe pred pravnimi zahtevki.

V primeru prevzema s strani drugega podjetja ali združitve z njim je lahko potrebno razkritje ali prenos vaših podatkov potencialnim ali dejanskim kupcem. V takem primeru bo ZEISS poizkusil zagotoviti kar najvišjo možno stopnjo zaščite podatkov in bo upošteval vsa pravna določila.

Informacije o varovanju podatkov

ZEISS se zaveda, kako pomembno je, da se s podatki, ki nam jih posredujete prek spleta, ravna diskretno in, da so zaščiteni. Varnost podatkov na naših spletnih straneh je najvišja prioriteta. Zaradi tega smo vložili izjemen trud v zagotavljanje, da so naši spletni varnostni ukrepi učinkoviti. Na primer, ZEISS spletne trgovine uporabljajo Secure Socket Layer (SSL) tehnologijo enkripcije. Spletne strani, ki vas prosijo za vnos komercialno relevantnih podatkov, kot je številka kreditne kartice, prav tako prenašajo te podatke s pomočjo enkripcije s SSL tehnologijo. ZEISS se trudi, da bi stalno nadgrajeval svojo enkripcijsko tehnologijo v skladu s tehnološkim napredkom, da bi zagotavljal zaupno obravnavo podatkov, ki nam jih posredujete prek spleta.

Trenutno ZEISS uporablja piškotke le, ko je to tehnično potrebno ali zahtevano za uporabnike spleta, npr. za preverjanje pristnosti pri zaščitenih spletnih straneh. Piškotki so majhne datoteke, ki se začasno shranijo na vašem trdem disku. Podatki, shranjeni v piškotkih se uporabljajo, na primer, za lažjo navigacijo po spletni strani in v nekaterih primerih je zaradi njih spletna stran bolj uporabniku prijazna. Večina spletnih brskalnikov dandanes je nastavljena, da piškotke samodejno sprejme. Vendar pa lahko brskalnik nastavite tako, da piškotke odkloni, ali pa izpiše opozorilo o piškotkih, ki jih sprejema.

Ob obisku naših spletnih strani se shranjujejo IP naslovi. IP naslovi se uporabljajo za analizo okvar, administracijo spletne strani in za pridobitev demografskih podatkov. Poleg tega uporabljamo IP naslove in, po potrebi, druge podatke, ki ste nam jih posredovali prek te strani ali prek drugih sredstev, da ugotovimo, katere izmed naših spletnih strani so obiskovane in katere teme zanimajo naše obiskovalce.

 

Spletna analiza

ZEISS uporablja Urchin in Google Analytics programe za statistiko in ocenjevanje, da statistično obdela dostop do ZEISS spletnih strani.

Podatki, ki se ustvarijo in shranijo v arhivskih datotekah strežnika med uporabo ZEISS spletnih strani so obravnavani s programsko opremo Urchin. Ti podatki so anonimni in jih ni mogoče slediti do specifične osebe. Ti shranjeni podatki se uporabljajo izključno za izdelavo poročil o uporabi spletne strani. Taka poročila nam pomagajo analizirati in stalno izboljševati ponudbo na naših spletnih straneh.

Med Urchin spletno analizo se pridobljeni podatki analizirajo izključno za trende in statistike, nato pa izbrišejo.

Na naših spletnih straneh se uporabljajo tehnologije Marketo Inc. za zbiranje in shranjevanje podatkov za trženjske in optimizacijske postopke. Marketo uporablja piškotke za sledenje uporabe spletne strani. Ti podatki se uporabljajo za shranjevanje profilov uporabe pod psevdonimom. Neznani uporabniki se registrirajo kot anonimni uporabniki. Podatke o zasebnosti podatkov in načelih zbiranja podatkov Market lahko najdete na spletnem naslovu http://www.marketo.com/privacy.php.

Google Analytics uporablja piškotke, ki omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Praviloma so podatki o vaši uporabi te spletne strani, ki se nahajajo v piškotku, posredovani Google strežniku v ZDA, kjer se shranijo. Vaš IP naslov Google skrajša - če je IP anonimizacija aktivna na spletni strani. To se nanaša tako na države članice EU, kot na druge države podpisnice predhodnih dogovorov o Evropski gospodarski coni. Le v izrednih primerih se Google strežniku v ZDA posreduje vaš IP naslov v celoti in se skrajša tam. Po pogodbi z operaterjem te spletne strani bo Google te podatke uporabil, da oceni vašo uporabo te spletne strani, zbere poročila o dejavnostih spletne strani in operaterju spletne strani posreduje druge storitve, vezane na to spletno stran in uporabo interneta. Google ne bo z IP naslovom, ki ga posreduje vaš brskalnik, združil nobenih drugih podatkov v obsegu storitev Google Analytics. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo brskalnika. Vendar pa, če se odločite za to, prosimo pomite, da morda ne bo mogoče v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega lahko preprečite zajem in obdelavo podatkov s strani Google, ki jih vsebujejo ti piškotki in so vezani na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) tako, da naložite in namestite dodatek za brskalnik z naslednje povezave  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Uporaba dodatkov za družabna omrežja

Nekatere ZEISS strani imajo naslednje ikone:

SocialMediaIconslocked

Te ikone, če so prisotne na spletni strani, ne vzpostavljajo stika s strežniki družabnih omrežji Facebook, Google+ ali Twitter. Za vzpostavitev povezave in komunikacijo z družabnimi omrežji Facebook, Google+ ali Twitter morate to najprej odobriti - s klikom na ikone. Aktivirane ikone je mogoče prepoznati po naslednji sliki:

SocialMediaIconsunlocked

Vaše priporočilo se posreduje, ko kliknete drugič. Če ste že prijavljeni v družabno omrežje po vaši izbiri, se to izpelje brez odpiranja dodatnih oken v vašem brskalniku. Ko se izvede ta prenos, ne pridobimo nobenega znanja o prenesenih podatkih. Prenese se le dejstvo, da ste zagnali dotično družabno omrežje. Če ste istočasno prijavljeni v Facebook ali katerokoli drugo družabno omrežje, se ti podatki povežejo z vašim računom na družabnem omrežju in torej z vami kot s posameznikom.

Za podatke o nadaljnji uporabi in shranjevanju vaših osebnih podatkov s strani omrežij Facebook, Google+ in Twitter vam priporočamo, da stopite v stik neposredno s temi družabnimi omrežij. Prav tako je v vašem brskalniku z dodatki mogoče blokirati dodatke za družabna omrežja.

Pravni poduk

Podatki, objavljeni pod domenami ZEISS lahko vsebujejo omembe proizvodov in storitev, ki niso bili oglaševani ali, ki niso na voljo v vaši državi. Taki podatki ne pomenijo, da ZEISS namerava ponuditi te proizvode ali storitve v vaši državi v prihodnosti. Po potrebi lahko stopite v stik z našo regionalno prodajno organizacijo, ki vam bo z veseljem ponudila vse podatke o dostopnosti teh proizvodov in storitev. Predstavitev proizvodov in storitev na naši spletni strani ne pomeni zavezujoče prodajne ponudbe.

V primeru, da ponuja brezplačno programsko opremo, ki jo je moč naložiti s spletnih strani, ZEISS ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi bila posledica prenosa ali uporabe te programske opreme. Prenos in uporaba programske opreme se izvedeta izključno na tveganje stranke in brez kakršnekoli odgovornosti ali garancije, razen v primeru hude malomarnosti s strani ZEISS.

Na nekaterih mestih omenjamo in posredujemo povezave na spletne strani tretjih oseb. To storimo le, če smo povsem prepričani o resnosti dotičnega ponudnika. Vendar pa ZEISS ni odgovoren za zaščito podatkov ali vsebine na teh spletnih straneh zavrača kakršnokoli odgovornost v tem smislu.Te zunanje povezave označuje naslednja ikona:

Te zunanje povezave označuje naslednja ikona:

 

ZEISS je lastnik in si pridržuje vse pravice, vezane na vsebino in izgled svojih spletnih strani. Intelektualna lastnina na naših spletnih straneh in naše blagovne znamke so zaščiteni. Besedilo, slike in grafika na naši spletnih straneh ter njihova postavitev, itd., pa tudi animacije in programska oprema so podvrženi zakonodaji o avtorskih pravicah in drugi zaščitni zakonodaji. Reprodukcija, upodabljanje ali prikazovanje celote ali delov le - teh so torej prepovedani brez vnaprejšnjega pisnega dovoljenja. Ta spletna stran ne posreduje nobene licence za uporabo intelektualne lastnine. ZEISS si pridržuje pravico do sprememb, umika ali zaprtja spletnih strani ob kateremkoli času in brez vnaprejšnjega obvestila.

Kljub previdnemu izboru vsebine za našo spletno stran ne prevzemamo nobene odgovornosti za njeno pravilnost, natančnost, celovitost ali nemoten dostop do le-te. V takšni meri, kot je to zakonsko dopustno, ne prevzemamo nobene odgovornosti za neposredno ali posredno škodo, vključno z izgubo zaslužka, ki bi izvirali iz uporabe naše spletne strani ali v povezavi s podatki, ki so na voljo na spletni strani. Pridržujemo si pravico do spremembe ali dopolnitve podatkov na spletni strani ob kateremkoli času.

 

© Carl Zeiss AG – Zadnje spremembe: Marec 2015

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki jih spletne strani shranijo na vašem računalniku. Piškotki so zelo uporabljeni in omogočajo optimiranje obiskanih strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več

V redu